Första ”hårda” siffrorna inne – SVTs slutprognos

PratlogoDetta blir det sista inlägget för kvällen här på Poligrafik. Det kommer att bli en lång natt och en korrekt valsiffra kommer vi inte att få förrän sent, eller kanske till och med tidigt i morgon bitti. En komplett jämförelse mellan den viktade mätningen av opinionsundersökningarna och resultaten kommer vi därför att se först när alla distrikt är räknade.

Som det ser ut nu så är där ganska stora skillnader mellan valundersökningarna och de exit polls som vi såg under dagen där den största vinnaren är Sverigedemokraterna som ser ut att landa på ca 13 % vilket är bra mycket högre än de opinionsundersökningar som vi sett på den senaste tiden. Det ser inte heller ut som att Feministiskt Initiativ längre kommer att ta sig in i Riksdagen. Annars är det Socialdemokraterna och Moderaterna som går fram i förhållande till den viktade modellen, de resterande partierna underpresterar alla i denna prognos.

Det blir det sista inlägget för kvällen! Som sagt tar vi nya tag för att göra alla intressanta jämförelser under morgondagen!

 

0
Shares