VALU – Den stora valundersökningen!

PratlogoDen stora Vallokalsundersökningen VALU är nu presenterad på SVT:s valvaka och den bjuder på flera intressanta siffror! För att fortsätta från det föregående inlägget kommer det att bli en nagelbitare för Feministiskt Initiativ som ligger på precis 4 %. Det är inte helt omöjligt att vi får ett nionde parti i Riksdagen när alla röster är räknade.

Den stora förloraren enligt VALU ser ut att bli Miljöpartiet som inte bara ligger hela 1,7 % under deras notering i den viktade mätningen utan också ligger under valresultatet från 2010 (7,3%). De stora positiva förändringarna i förhållande mot den viktade modellen står istället Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna för som presterar 0,7 % respektive 0,6 % högre i VALU. Alla siffror finner ni här under.

De första resultaten förväntas komma in vid halv tio. Stay tuned!

 

1
Shares