Uppdaterad mätning – Demoskop

PratlogoDetta inlägg blir ett komplement till gårdagens uppdatering där inte Demoskop ingick. Denna undersökning förbisågs då den inte publicerades på Demoskops hemsida. Nu är alla de viktade siffrorna korrekta för gårdagen. Demoskops mätning gav några små förändringar men mestadels på marginalen. Sett över blocken ökade Oppositionen med 0,1 % och Alliansen backade med 0,2 %. Den bästa resultatet stod Feministiskt Initiativ för med sina 3,9 % och ökar återigen i den viktade modellen till 3,2 %. Partiet har gjort ett rejält ryck här i slutet, imorgon få vi svar på om det räcker hela vägen fram!

 

Detta syns återigen också i sannolikhetsberäkningen där de har en 22,4 % chans att klara spärren, en ökning från gårdagens siffror med 2,4 %. I övrigt står som vanligt KD och C på mycket säkra siffror här.

 

Och som avslut har vi den nu förhållandevis ointressanta beräkningen om Riksdagsmajoritet.

 

0
Shares